Distibucija i prodaja

Naša osnovna djelatnost je distribucija robe široke potrošnje, što podrazumijeva kompletnu uslugu od uvoza, skladištenja, do prodaje, isporuke te pružanja potpune marketinške podrške.

Pokrivamo mrežu od preko 6.500 kupaca. Prodaja je organizovana po teritorijalnom principu, imajući u vidu veličinu i tip kupca te geografski položaj. Prodajni tim je obučavan korištenjem znanja, iskustva i principa kompanija sa kojima sarađujemo.

Kolba je jedan od vodećih distributera visokokvalitetnih proizvoda široke potrošnje na tržištu Bosne i Hercegovine. Opsežno poznavanje tržišta, višegodišnja saradnja sa renomiranim svjetskim principalima, te velika prisutnost na tržištu cijele BiH, osigurale su dominaciju tržištem brandova koje zastupamo.

Kroz naprednu  mrežu i izgrađene odnose sa preko 6.500 maloprodajnih objekata, našim klijentima osiguravamo efikasan pristup tržištu i njihovim potrošačima. Pokrivamo sve vrste i tipove prodajnih objekata. Obezbjeđujemo visoku numeričku distribuciju i naš slogan je „Perfekcija na prodajnom mjestu“, što znači konstantno unapređenje izloženosti i prodajnog mjesta.

Svoje iskustvo i  know-how konstantno usklađujemo sa novim trendovima na tržištu. Fokusiranim upravljanjem robnim markama, održavanjem odnosa sa ključnim kupcima, unapređenjem prodaje pojedinačnih brandova, te razvojem distributivnih kanala, grupacija osigurava stalan rast prometa i udjela na tržištu.

Marketing

Naš iskusni tim, u kooperaciji sa marketing i medijskim agencijama, omogućava principalima najkvalitetniju marketing podršku. Marketing tim prati dešavanja na lokalnom tržištu i u skladu s tim organizuje promotivne aktivnosti.

Razvijamo i implementiramo merchandising standarde kroz sve prodajne kanale. Koristimo i alternativne marketing metode da izdradimo pozitivan imidž naše kompanije i robnih marki koje distribuiramo.

„Sprovodimo veliki broj trade marketing aktivnosti koje, po potrebi, kreiramo u saradnji sa principalima ili dobijemo upute od istih.  Istraživanja pokazuju da potrošač, odnosno kupac sve više odluku o kupnji donosi na licu mjesta, odnosno u samom prodajnom mjestu, pa time tzv BTL aktivnosti dobivaju sve veći značaj. Prodajna mjesta više nisu mjesta koja samo omogućuju dostupnost i vidljivost proizvoda, već su postala mjesto angažiranja i komunikacije s potrošačem.

„Bit trade marketinga je da saznate kako kupac razmišlja i otkrivanje onoga što ga motivira.“

Logistika

Skladište - Kompanija posjeduje poslovne zgrade u Sarajevu, Mostaru, Banja Luci i Tuzli, uz savremeno opremljene skladišne prostore. Skladišta su u potpunosti priloagođena skladištenju prehrambenih i sličnih proizvoda.

Vozni park - Kolba d.o.o. posjeduje vozni park koji se sastoji od najnovijih modela dostavnih vozila, opremljenih vrhunskom opremom koja omogučava sigurnosti i optimalne performanse. Sva naša vozila posjeduju GPS sistem koji omogučava praćenje pošiljki u stvarnom vremenu. Kvalifikovano dostavno osoblje i vozači sa dugogodišnjim iskustvom, potpuno su posvećeni pružanje vrhunske usluge klijentima.

IT podrška - Stalan rast kompanije podržan je korištenjem novih tehnologija. Naš prodajni tim na terenu koristi PDA uređaje koji su u stvarnom vremenu uvezani sa centralnim sistemom za upravljanje zalihama i kontrolu potraživanja. Korištenje naprednih informacionih tehnologija omogućava nam 24-satnu uslugu dostave, što nam daje prednost u odnosu na konkurenciju.

Infoline

Bačići 25, 71000 Sarajevo, BiH
T: 033 770 650
F: 033 770 654
E: info@kolba.ba